Eén van de zekerheden van Verschoor: ISO 9001 en VCA

juli 2017 - Onlangs werden we opgeschrikt door een telefoontje van een medewerker. "Rob is gevallen en zit beduusd tegen de muur. Ambulance is al gebeld!" Een dergelijke melding is een nachtmerrie. Iets wat je juist wilt voorkomen en waarvoor onze (veiligheids)procedures in het leven zijn geroepen en alle medewerkers op VCA cursus* zijn geweest.


Logo VCA


Direct ter plaatse gegaan waar Rob werd aangetroffen, echter in goede handen van het ambulance personeel. Dan aandacht aan de andere geschrokken medewerkers en zoveel als mogelijk de 'plek des onheils' vastleggen. Dan met Rob mee naar het ziekenhuis. Na overdracht aan zijn vrouw direct terug voor het verzamelen van verdere informatie en het bellen van de arbeidsinspectie. Na een goed gesprek en uitleg aan de inspecteur en een gesprek tussen hem en onze KAM medewerkster aan kantoor werd langzaam duidelijk dat Rob geopereerd moest worden maar het naar omstandigheden goed maakte.


Nu enkele weken verder is Rob op kantoor geweest en vraagt zich af, onder het genot van een kopje koffie, waarom hij zo stom is geweest. "Je hoeft Maarten maar te bellen en je spullen worden gebracht" haalt hij aan. "Toch, vervolgt hij, neem je een laddertje van een ander en klim je naar de eerste verdieping. Achteraf heb ik wel gezien dat die ladder niet de meest betrouwbare was, maar toch".


Gelukkig kwam kort daarop het verlossende woord van de Arbeidsinspectie "Alles afwegende en uw procedures in ogenschouw nemende, de wijze waarop de keuring en inspectie van het materieel is verzorgd en de mogelijkheid om ook het materieel van ingehuurde medewerkers te laten keuren, heeft ons doen besluiten u geen boete op te leggen". Natuurlijk is het voor Rob het meest vervelende, maar zijn we blij met de conclusie van de Inspectie en bewijst temeer dat veiligheid een constant punt van aandacht moet zijn.


Gelukkig is Rob weer onderweg om aan de slag te gaan.


* Een VCA-cursus leert de cursist meer over de onderwerpen arbeidsomstandigheden- en milieuwetgeving, ergonomie en taak-risicoanalyse. Ook krijgt men informatie over gevaarlijke stoffen, gevarenbronnen en persoonlijke bescherming. Met een diploma is men 10 jaar gecertificeerd.

Verschoor streepjes

NIEUWS

Casco renvatie monument!


Nederland en dus ook Verschoor werkt veiliger met VCA


/ / / INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Contact!
Verschoorgroep

Neem nu contact op met Verschoor

1000 tekens over