Project; Groot onderhoud Fokker Terminal

Opdrachtgever Gemeente Den Haag


Gebouw
De Fokker Terminal in Den Haag is een karakteristiek en inspirerend industrieel gebouw. Het hart van het gebouw wordt gevormd door een indrukwekkend hoge vliegtuighangar, waar vroeger vliegtuigen stonden opgesteld om studenten te kunnen opleiden. De hangar wordt overspannen door een staalconstructie met glazen lichtstraten die zorgen voor fraai daglicht. De voormalige school voor luchtvaarttechniek heeft in 2009 een grote metamorfose ondergaan, waarbij het is herontwikkeld tot een vooraanstaand evenementen- en congreslocatie.


Verschoor Project Fokker Terminal


Werkzaamheden
Naast het reguliere schilderwerk van de ‘reusachtige’ en 8 meter hoge hangardeuren, worden ook de stalen kozijnen van traditionele stoeltjesprofielen in oude glorie hersteld. Zo hebben ze dadelijk weer de uitstraling die past bij dit statige- en karakteristieke complex.
Verder krijgt het betonskelet een grondige opknapbeurt, voeren we voegwerk uit aan diverse geveldelen, vervangen we dilatatievoegen, coaten we de vloeren van balkons en trappen en vervangen we de HWA beugels. Kortom; een behoorlijke metamorfose! Inmiddels zijn de werkzaamheden in volle gang. En dat alles tussen de sensoren door die de bouw van de Rotterdamsebaan nauwkeurig in de gaten houden.
Het gebouw wordt nu nog door bouwschermen aan het zicht onttrokken, maar zal dadelijk in volle glorie zichtbaar zijn en weer haar belangrijke plaats innemen in de vernieuwde Binckhorst.

Verschoor streepjes

NIEUWS

Casco renvatie monument!


Nederland en dus ook Verschoor werkt veiliger met VCA


/ / / INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Contact!
Verschoorgroep

Neem nu contact op met Verschoor

1000 tekens over